A Matheus Pálinkaház gyártási technológiája egyszerre ötvözi a jól bevált és megszokott klasszikus „kisüstis” pálinkafőzés illetve az érlelés hagyományát, valamint a számítástechnika által vezérelt módszer adta lehetőségeket és folyamatokat. Az előállítás ennek köszönhetően magán viseli a szigorú szabályokhoz kötöttséget, valamint a kortárs tudomány könnyítő mechanizmusait. A Matheus Pálinka minden egyes terméke fáról szedett és válogatott, érett gyümölcsökből készül, így nyerve el nagy tisztaságfokát, kellemesen tüzes ízét és nemes zamatát.
A kimagozott és megerjesztett gyümölcsök párolása rézből készült „kisüstön” történik. Nagy hangsúlyt kap az elő – és utópárlat leválasztása, a pálinkát adó tiszta középpárlat megőrzése. A gondos lepárlásnak köszönhetően az itt nyert pálinka alapanyag biztosítja azt a félkész, minőségi terméket, ami majd az eperfahordós érlelés során nyeri el végleges, csorbítatlan eszenciáját.
2010 nyarán Ökörítőfülpősön megnyitotta kapuit a Matheus Pálinkaház szeszfőzdéje. A környék tele van pálinkának való gyümölcsökkel, az almától egészen a szilváig, melyből már évszázadokkal korábban is főztek nemes párlatot. Az ökörítőfülpősi szeszfőzde Európa egyik legmodernebb főzdéjének számít, hiszen egyszerre ötvözi a családi hagyomány, a több százéves receptek és a XXI. század technikáját és termelési módszereit.
A Szatmár-Bereg megye északi csücskében található Tisza, Túr és a Szamos árterében termett csonthéjas gyümölcsökből, a Beregszászi apátság birtokain élő ferences szerzetesek a XVI-XVII. században, gyógyító céllal készítettek pálinkát. Ezt a bódító nedűt a távoli múltban kizárólag gyógyszerként, növényi kivonatok készítésére használták. A 60-70 fokos párlatba különböző gyógyfüveket és fűszereket áztatva, számos betegség kezelésére alkalmas eszenciákat állítottak elő.
> TovábbÁltalános ügyekben
iroda [kukac] matheuspalinka.hu
Ügyvezető elérhetősége
ugyvezeto [kukac] matheuspalinka.hu
Pénzügyi vezető elérhetősége
penzugy [kukac] matheuspalinka.hu