A Szatmár-Bereg megye északi csücskében található Tisza, Túr és Szamos árterében termett csonthéjas gyümölcsökből és a szabolcsi almából a Beregszászi Apátság birtokain élő ferences szerzetesek 16-17. században gyógyító céllal készítettek pálinkát. Ezt a bódító nedűt a távoli múltban kizárólag növényi kivonatok készítésével gyógyszerként használták. A 60-70 fokos pálinkába különböző gyógyfüveket és fűszereket áztatva számos betegség kezelésére alkalmas esszenciát állítottak elő.
A Matheus Pálinkaház a ferences barátok több évszázados tapasztalatát leíró receptúrákat felhasználva ismételten el kezdte készíteni ezeket a kiváló nedűket.
A gyümölcs begyűjtésekor, a lepárlás és az érlelés során mindenben ragaszkodunk a régi magyar tradíciókhoz. A tökéletesen érett, válogatott gyümölcsöket kimagozzuk, majd irányított erjesztés után rézüstben kétszeri desztillációval lepároljuk, speciális fahordós érlelés során éri el a pálinka végleges színét, gyümölcsös illatát, lágy, selymes zamatát.
A Matheus Pálinkaház csak felsőkategóriás, prémium pálinkákat gyárt, melyet elérhető ár, modern design és magas minőség hármas együttese jellemez. A kereskedelmi pálinkafőzdék közül egyedülálló módon csak kétszeri desztillációval, eperfahordós érleléssel készítjük termékeinket. Termékpalettánkban a tradicionális 44 fokos pálinkák képezik a gerincet az ágyas pálinkáink mellett. Az egyedi fogyasztói igények kielégítésére fejlesztettük ki a Matheus Kóser Pálinka sorozatot. A kóser védjegy garantálja a kiváló minőséget, hiszen a gyártási folyamatot a londoni Kedassia Rabbinátus felügyelete alatt gyártjuk, így pálinkáink megfelelnek a legszigorúbb higiéniai előírásoknak és az „ötezer éves ISO” előírásoknak is.
A Szatmár-Bereg megye északi csücskében található Tisza, Túr és a Szamos árterében termett csonthéjas gyümölcsökből, a Beregszászi apátság birtokain élő ferences szerzetesek a XVI-XVII. században, gyógyító céllal készítettek pálinkát. Ezt a bódító nedűt a távoli múltban kizárólag gyógyszerként, növényi kivonatok készítésére használták. A 60-70 fokos párlatba különböző gyógyfüveket és fűszereket áztatva, számos betegség kezelésére alkalmas eszenciákat állítottak elő.
> TovábbÁltalános ügyekben
iroda [kukac] matheuspalinka.hu
Ügyvezető elérhetősége
ugyvezeto [kukac] matheuspalinka.hu
Pénzügyi vezető elérhetősége
penzugy [kukac] matheuspalinka.hu