2010 nyarára elkészült pálinkafőzdénk Ököritófülpösön, mely egy kis falu a Holt-Szamos partján. Érdekesség, hogy bár a korábbi tulajdonosok véletlenül bukkantak az épületre, amelyben régen pálinkafőzde működött, kiderült, hogy a névadó Máté Csaba dédapjáé, Kende báróé volt valamikor a főzde.
Így a pálinkafőzéssel gyakorlatilag egy régmúltból eredő családi hagyatékot is életre kelt a Pálinkaház. Ötvözzük a családi hagyományt, a több százéves recepteket és a jelenkor technikáját. A gyümölcsök helyben teremnek, így az alma, birsalma, meggy, szilva, vilmoskörte stb.
A gyümölcsfeldolgozás, az irányított erjesztés, a pálinkafőzés, az eperfahordós érlelés, az érlelt pálinkák kiszerelése, hígítása, szűrése, palackozása, címkézése Ökörítófülpösön történik.
Pálinka ízeink:
alma pálinka, birsalma pálinka, cseresznye pálinka, kajszibarack pálinka, meggy pálinka, szilva pálinka, vilmoskörte pálinka
A Szatmár-Bereg megye északi csücskében található Tisza, Túr és a Szamos árterében termett csonthéjas gyümölcsökből, a Beregszászi apátság birtokain élő ferences szerzetesek a XVI-XVII. században, gyógyító céllal készítettek pálinkát. Ezt a bódító nedűt a távoli múltban kizárólag gyógyszerként, növényi kivonatok készítésére használták. A 60-70 fokos párlatba különböző gyógyfüveket és fűszereket áztatva, számos betegség kezelésére alkalmas eszenciákat állítottak elő.
> TovábbÁltalános ügyekben
iroda [kukac] matheuspalinka.hu
Ügyvezető elérhetősége
ugyvezeto [kukac] matheuspalinka.hu
Pénzügyi vezető elérhetősége
penzugy [kukac] matheuspalinka.hu