A Matheus pálinkák egy különleges eljárás során nyerik el végső formájukat és ízvilágukat, mely kihangsúlyozza a tökéletesen érett, válogatott gyümölcsök zamatát. Az eperfahordóban történő érlelés teljes egészében magán viseli a magyar tradíciók jellegét, melynek köszönhetően a Matheus Pálinka valódi hungarikumnak számít. Ez az eljárás nagyban hozzájárul az aroma komplexitásának bővítéséhez is.
Az érlelt pálinkák meghatározott gyártási folyamaton mennek keresztül, melynek során elnyerik végleges eszenciájukat. A pálinka elkészültét a „tisztulási időszak” követi, melynek köszönhetően a termék lágyabbá válik, veszít „karcosságából”. Hosszú évek tapasztalata alapján a tökéletes összhatás elérése érdekében a fenti eljárás bizonyult a leghatásosabbnak.
Csak a fáról leszedett, válogatott, egészséges és kimagozott gyümölcsök kerülnek felhasználásra, melyek erőteljesebb hatást garantálnak. A jellegzetes összetevők zamatát és harmóniáját az eperfahordós ízlelés teszi igazán egyedivé és összehangolttá.
Alapvető szabály, hogy csak és kizárólag azonos fajtájú érlelt pálinkák vegyíthetők, melyhez a Matheus Pálinkaház is tartja magát. Eperfahordókba kerülnek a legzamatosabb gyümölcspárlatok (vilmoskörte, kajszibarack, szilva, meggy), s az ezekben érlelt Matheus Pálinkák a legfenségesebb harmóniát biztosítják a minőségi alkoholfogyasztók számára. Az eperfa csillogása elkíséri a Matheus Pálinkaház minden egyes termékét.
A Szatmár-Bereg megye északi csücskében található Tisza, Túr és a Szamos árterében termett csonthéjas gyümölcsökből, a Beregszászi apátság birtokain élő ferences szerzetesek a XVI-XVII. században, gyógyító céllal készítettek pálinkát. Ezt a bódító nedűt a távoli múltban kizárólag gyógyszerként, növényi kivonatok készítésére használták. A 60-70 fokos párlatba különböző gyógyfüveket és fűszereket áztatva, számos betegség kezelésére alkalmas eszenciákat állítottak elő.
> TovábbÁltalános ügyekben
iroda [kukac] matheuspalinka.hu
Ügyvezető elérhetősége
ugyvezeto [kukac] matheuspalinka.hu
Pénzügyi vezető elérhetősége
penzugy [kukac] matheuspalinka.hu